Halk Özel Harekatı Derneği Genel Başkanımız Fatih Kaya’nın DHA’ya verdiği basın açıklaması ve içeriği;

1-DHA Muhabiri ;Kendinizi ve derneğinizi tanıtarak hakkınızda bilgi verebilir misiniz?
Herkes Halk Özel Harekatını Konuşuyor Nasıl bir derneksiniz anlatabilir misiniz?
Fatih KAYA; Tabiki Öncelikle ben Fatih Kaya Halk Özel Harekatı Derneğinin Genel Başkanıyım. Türkiye gündeminde yaklaşık 20 gündür halk özel harekatı derneği ve ismi öne çıkıyor ben öncelikle şunu söylüyorum Halk Özel Harekat Diye bir şey yok! Halk Özel Harekatı Derneği yani burada özellikle derneği vurgulamak gerekiyor çünkü kelimeler cümle içerisinden çıktığı veya eklendiği zaman anlam değişikliği yol açabilir. Özellikle ben bunu yeniliyorum yani bir operasyonel güçmüş gibi algılanması bizi çok çok fazla rahatsız etti.
Emin olun ki derneğimizin sadece amacı 15 Temmuz gecesinde yaşanan hain darbe sonrası
Oluşan milli birlik ve beraberlik , kardeşlik ruhunu yaşatmaktı sağolsunlar bu amacımıza da bizi ulaştırdılar demek ki doğru yoldayız. Amacımız 15 Temmuzu unutturmamaktı herkes hafızalara yerleştirdi 15 Temmuz çünkü unutulmuştu.

2- DHA Muhabiri ; İsim neden Halk Özel Harekat?Askeri Silahlı bir oluşumu çağrıştırmıyor mu?
Fatih KAYA; Tabi bakıldığı zaman konjektür olarak belki böyle bir ürkütücü isim olabilir ama dediğimiz gibi biz her platformda dile getiriyoruz ama bunları yayınlayan ve farklı şekilde lanse eden masun mensupları şunu düşünemiyorlar. O günün sabahında 16 Temmuz sabahında biz Halk Özel Harekat diye bir çadır kurduk buradan gelen çağrışımlardan sonra zaten bu oluşumu yaptık. Önce HÖH dedik sonra burada bir sempati oluştu tabiî ki daha biz sonra bunun adı halk özel harekat olsun gelin bunun kelime anlamı kanuni olarak bir sıkıntı var mı diye araştırdık…
Halk : Genel Bir Kitle
Özel : Bir işe meyilli hangi taraftan bakarsanız bakın özel olanlardır
Harekat : Tek başına kullanıldığı zaman eylem ve davranış şeklidir ve bu kelimeye bakıldığında sadece operasyonel bir birlik gibi görülmemesi gerekiyor.
Biz tamamen amacını 15 Temmuz olarak seçmiş bir araya gelmiş Türkiye’nin Farklı Coğrafyalarından bir araya gelmiş güzel kalpli insanlarız.
3- DHA Muhabiri ; Silahlı bir gücünüz var mı? Silahlı milistleriniz var mı?
Fatih KAYA; Şöyle Söyleyeyim Bunu da özellikle belirtmek istiyorum. Son zamanlarda internetteki videolardan kesip kesip alıp silahları getirip bu insanları bizimle birliktelermiş gibi göstermeleri bizi fazlasıyla üzdü ve bize gönül vermiş olan insanları demoralize edebileceklerini zannetmesinler. Bizimle birlikte olan insanlar böyle bir şeyin olmadığını biliyorlar ki devletimiz zaten böyle bir şeye müsaade eder mi? Bunu biraz oturup düşünmek gerekiyor biraz Ellerimizin Başımızı yanına alıp bu olaya böyle bakmak gerekiyor. Silahlı bir örgüt ne demek? Türkiye Cumhuriyeti Bir hukuk devletidir ki TC Devleti askeri ve polisi ile yetmiyor mu ki böyle bir güç oluşturulsun?
Bizim derneğimiz silahlı envarterler ile anılmasından fazlasıyla rahatsızız. Lütfen Basın ve Medya Gruplarından Rica ediyorum bizleri yaptığımız sosyal projelerle ansınlar bizler milli birlik ve beraberliği oluşturmak için var olduk ama bu arada bir sürü gencimize yönelik projeler yapıyoruz,şehit ve gazi çocuklarımızı sünnet şölenlerinde ağırlıyoruz, huzur evlerimizi ziyaret ediyoruz. Bunlar mı silahlı milistler? Biraz İnsaf diyorum başka bir şey demiyorum.
3- DHA Muhabiri ; Son KHK ile Sivillere Ceza Muafiyeti Geldi. Bu kanunu nasıl görüyor sunuz? Gezi benzeri bir olay yaşansa sokağa çıkar mısınız?
Fatih KAYA; Şöyle Söyleyeyim; Bu tarz soruların bana sorulması aslında beni ziyadesiyle rahatsız ediyor.
Çünkü neden? Son gelen KHK 16 Temmuz Sabahında biliyorsunuz meydanlara inen halkımız ister istemez etki tepki olayına karşılık olarak bazı reaksiyonlar göstermiş olabilirler benim inancım şu yöndedir, İsteyen istediği gibi yorumluyor ama bu şekilde yorumlamasınlar benimvatandaş olarak şahsi yorumum şu; 16 Temmuz sabahında darbe olayı bittikten sonra o anda darbecilere karşı reaksiyon gösteren vatandaşların güvence altına alınmasıdır. Bunu Sorgulayan mekanizmaların şunları da sorgulaması gerekiyor “ tank ile top ile Millete saldıranlara eyvaAllah ediyorlar ama gelip onlara direnenlere onlara karşı çıkanları korumak için çıkan KHK’ya keleştiriyorlar”
Bence bu Devletin ve Meclisin görevi bu bizim yetki alanımızda değil, bu konuda söyleyeceğim bir vatandaş olarak sadece Devletimiz bilir.
Yapacak bir şeyimiz yok.
4- DHA Muhabiri ; Ak Parti Sözcüsü Mahir ÜNAL Halkın Özel Harekatı diye bir şey olabilir mi? Fatih KAYA; Halkın Özel Harekatı Diye Bir Grup çıkar çıkıp anayasaya aykırı şekilde milis olma iddası ortaya koyduğu anda Devlet onların kafasına çöker Böyle bir şey olmaz dedi Ne düşünüyorsunuz?
Sayın Mahir Ünal Beyin açıklamasını dinledim kanalda, yalnız soruyu soran arkadaşın soruş şekli ile verilen cevap bence doğru. Devlet Hangi illegal yapı olursa olsun tabiî ki tepesine çökecek çökmezse ise ilk hesap soracak olanlar bizler oluruz, bizler vatandaşız çünkü. Bizler TC Devletinin Hukuk içerisinde tam bağımsız olduğuna inan birer bireyleriz, vatandaşlarız. TC Devleti içerisinde herhangi bir farklı illegal yapının oluşmasını asla ve asla zaten kabul etmiyoruz etmiş olsaydık zaten bu güne kadar PKK ve diğer DHKP-C / TİKKO terör örgütlerine göz yumardık biz kabul etmiyoruz bunu.
Halk Özel Harekatı’nın Tepesine çökeriz anlamı vermeye çalıştılar. tabiî ki orada yayında yapılmaya çalışılan şey kelime cambazlığı diyeyim ben . Orada Mahir Ünal bey şunu söylemek istedi Halk Özel Harekat değil kim olursa olsun ne olursa olsun devlet olarak illegal bir yapılanma olursa tepesine çökecetir.
Ben kendisine yapmış olduğu açıklamadan ötürü kendisine şükranlarımı sunuyorum.
5- DHA Muhabiri ;İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; Konya ve Tokatta Silahlı Mislist Yetiştirildiğini söylüyor Sizin bu kamplar ile ilgili bir bilginiz var mı?
Fatih KAYA; Şöyle Söyleyeyim. Ne yapmaya çalıştıklarını anlamıyorum ama bu soruyu bana sormanızda manidar. Bir parti başkanı burada kamp var, orada kamp var demiş. Devletimizin güvenlik güçleri var mutlaka muktedirdirler mutlaka haberdardırlar. Bence gündeme gelmek için yapılan bir çalışma yani çok sağlıklı bulmuyorum. Böyle bir zaman da yapılan bu tür çağrışımları çok sağlıklı bulmuyorum. Çünkü sanki bir karışıklık varmış gibi lanse etmeye çalışıyorlar bence insanlarımız devletine güvensin devletimiz askeriyle, polisiyle, hükümetiyle, bakanıyla, vekiliyle, valisiyle, diğer kurumları ile bir bütün ile mükemmel bir dizayn içerisinde çalışıyor bizlerde vatandaş olarak bu konuda elimizden gelen ne varsa sosyal sorumluluk alanında yerine getirmekle yükümlüyüz. .
Vatandaş olarak TC Devletine her zaman boynumuz kıldan incedir.
Özellikle Medya içerisinde üzerinde HÖH yazan araçlar ile ilgili üzerimize çok fazla geliniyor.
Biz bunu özellikle ifade ediyoruz “biz bu araçların sahiplerini tanımıyoruz”, biraz insaf biraz merhamet diyorum yani haber yaparken de biraz bilmek gerekiyor. Arayın bizi sorun bakın sizler geldiniz soruyorsunuz bizler cevaplıyoruz. Bu araçları tanımıyoruz, internetten videoları kesilen silahlı kişileri tanımıyoruz yani bu nasıl bir habercilik anlayışı?
Ben bunu da anlamış değilim.
Lütfen bu konu ile ilgili gerekli düzeltmeleri yapın aksi taktirde gerekli bütün doneleri toparladık hukuk alanında tüm mücadelemizi sürdüreceğiz.
Milletin işi gücü yok bırakmışlar sabah kalkıyorlar HÖH, akşam kalkıyorlar HÖH. ya hu bizler bir derneğiz bir sivil toplum kuruluşuyuz. Belki ismimiz farklı bir çağrışım yapıyor olabilir biz en çok şundan üzülürüz” devletimize halel getirmeye çalışmasınlar bizim üzerimizden” bizim üzerimizden. Bizler sadece gariban insanlarız, yani bunda neyimizden ürküyor? Gelin şubelerimize gidin çay için, kahve için, yemek yiyin, araştırın, sorun öyle kulaktan dolma haberler ile insanların vermiş oldukları emekleri boşa çıkarmaya çalışmak insafsızlıktır diye düşünüyorum.
6- DHA Muhabiri ;Dernek, Kuruluş oluşumunun kadrosu olarak kaç kişisiniz? Gelecekteki planlamalarınız hakkında da bilgi verebilir misiniz?
Fatih KAYA; Bir çok ile yapılanmamız oldu. Sosyal Medya ve Ulusal kanallara Halk Özel Harekatı ilgili yayınlar çıktıktan sonra sağolsunlar onların bize yaptığı iyilik bu oldu. Şuanda Binlerce, onbinlerce müracaat oldu özellikle kanallarda çıktıktan sonra şunda 81 il bütün ilçelerde yapılanmamızı sağlayacak şekilde hazır bir donemiz oldu.
Yani şimdi nasıl oldu?
O zaman şöyle mi dememiz gekiyor?
Madem Bizi illegal bir örgüt gibi gösteriyorlar ya o zaman insanlar bize müracaat ediyorlar sadece ismimizden 15 Temmuzu Savunanlar olarak bildikleri için, şimdi bu insanlar gelip bir anda silahlımı olacaklar?
Biraz doğru konuşmak doğruyu söylemek gerekiyor.
İşi sıkılan, canı sıkılan vekil bizim ile ilgili soru önergesi veriyor herkes kendi arka bahçesine baksın lütfen .
Bizler kimlerin hangi legal örgütler ile bağlantısı olduğunu yıllardır görüyor ve biliyoruz.
Bizler bunları söyleyip onları merdiven olarak kullanmayacağız.
Çünkü Allah var diyorum başka bir şey demiyorum.
7-DHA Muhabiri; Gelecek ile ilgili neler söyleyeceksiniz?
Fatih KAYA; Gelecek ile ilgili “ Allah Devletimize milletimize zarar vermesin”, Eğer Devletimize bizim üzerimizden halel gelecek ise boynumuz kıldan ince biz devletimize edep ile adap ile bağlı insanlarız, ana baba terbiyesini almış, kelimetullahın emrini itaat sayan inanmış kişileriz.
Allah’ın Dediği olur diyorum ” La Galibe İllallah “ başka da bir şey demiyorum.

CEVAP VER

Please enter your comment!